KlangIT RSS

måndag 30 juni 2008

Idag slutade Microsoft sälja Windows XP

Den 30 juni 2008 så slutade Microsoft att sälja Windows XP. Protesterna och namninsamlingarna hjälpte inte, idag tog en epok i operativsystemens utveckling slut. Windows XP Home Edition och Professional Edition blev tillgänglig för allmänheten den 31 december 2001. Idag, drygt sex och ett halvt år senare så upphörde Microsofts försäljning av Windows XP. Säga vad man vill om trotjänaren XP, men att ett operativsystem hänger med i över sex år, det är minsann inte så illa. Visserligen har Microsoft i stort sett monopol på marknaden, men ändå. Jag tycker att det är lite synd att Microsoft nu slutar sälja Windows XP, eftersom jag absolut inte är förtjust i Microsofts nya operativsystem Windows Vista. Ett operativsystem ska helt enkelt inte behöva ha 1GB i RAM-minne bara för att mer eller mindre starta. Att filkopieringen ibland är så långsam att man baxnar gör ju inte saken bättre direkt. Nej, jag föredrar små, lätta och snabba operativsystem (läs Ubuntu) som fungerar lika bra på en halvgammal dator som på en ny modern spelmaskin. En del personer kommer dock stöta på Windows XP även på nya datorer i framtiden. Microsoft ska nämligen även i fortsättningen sälja Windows XP som förinstallerat operativsystem till minidatorer såsom ASUS Eee PC, Classmate PC mm tom juni 2010. HP, Dell, Lenovo mfl kommer även att erbjuda en nedgradering från Vista Ultimate och Vista Buisness till Windows XP. En och annan datorhandlare kommer säkert också att ha Windows XP som förinstallerat operativsystem på osålda datorer i lager. Samtidigt ryktas det från olika bloggar att Microsofts nästa operativsystem, Windows 7, kommer släppas i januari 2010. Det är som sagt bara rykten, men om det stämmer så är det nästan så att man skulle rekommenadera vanligt folk att satsa på Windows XP innan det är för sent och sedan Windows 7 när tiden är mogen, dvs helt hoppa över Vista.

lördag 28 juni 2008

Skapa en hemsida på 2 minuter

På siten WIX.com får man hjälp att skapa en egen hemsida. Siten erbjuder ett enkelt gränssnitt som vem som helst kan använda för att bygga en hemsida. Man måste alltså inte ha några som helst kunskaper i html/CSS för att bygga en enkel, men ändå snygg hemsida. När man tycker att hemsidan är färdig så kan man ladda upp sidan till WIXs server eller ladda ner koden till sidan för att placera någon annanstans på internet. Spontant tycker jag att det finns en hel del ganska snygga mallar (templates om du så vill) på WIX.com. Kolla in WIX.coms video på YouTube för att förhandsgranska lite av funktionerna på siten. WIX.com ska även sökmotorsoptimera hemsidan för bättre placering i sökmotorernas resultatlistor, exempelvis Googles sökresultat, men om det fungerar eller inte har jag ingen aning om. Jag tycker att siten är väl värd ett besök i alla fall. Du hittar siten på WIX.com.

[Källa: Webware]

torsdag 26 juni 2008

Humyo erbjuder 30GB gratis lagringsutrymme online

Webbsiten Humyo erbjuder 30GB gratis lagringsutrymme på internet. 25GB av alla uppladdade filer måste vara mediefiler som film, musik, fotografier mm. Endast 5GB får vara dokument av olika slag. Men i ärlighetens namn, vilken normal datoranvändare lagrar mer än 5GB dokument på en webbsite? Hur som helst så tycker jag att 30GB är väldigt generöst utrymme, särskilt jämfört med svenska Diino som erbjuder ynka 2GB gratis lagringsutrymme på nätet. Humyo lagrar alla filer efter informationen i filernas metadata. Det innebär att siten lagrar filerna på ett smart sett och grupperar filerna automatiskt efter kategori, exempelvis musikfiler sorteras på album, artisk, genre mm. Det går även att installera en virtuell hårddisk på datorn, vilket gör det väldigt enkelt och smidigt att komma åt filerna som finns Humyo-kontot. Givetvis går det också att betala för extra lagringsutrymme. läs mer på Humyos hemsida.

[Källa: MakeUseOf]

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

onsdag 18 juni 2008

Antipiratbyråns nya kampanj mot piratkopiering



Det här kanske är en bra kampanjidé för att övertyga folk om att piratkopiering är stöld. Lite överdrivet kanske, men det är nog även den riktiga filmsnutten som visas innan många filmer.

GLÖM INTE LÄGGA TILL DEN HÄR BLOGGEN SOM EN FAVORIT I WEBBLÄSAREN!

Scouterna - släng er i väggen - så här gör man upp eld



Scouterna släng er i väggen, så här gör man upp eld - snabbt och effektivt! Den här videon visar hur man gör upp eld med hjälp av ett vanligt batteri. Jag undrar om det är en metod som används flitigt bland folk som gör upp eld eller om det är ett smart trick om få känner till. Det ser riktigt häftigt ut när det börjar slå gnistor och glöda om materialet.

GLÖM INTE LÄGGA TILL DEN HÄR BLOGGEN SOM EN FAVORIT I WEBBLÄSAREN!

Gamla gubbar ska inte kånka runt på en staty!



Jösses, vilken pinsam olyckshändelse. Gubbarna tappar ju statyn i golvet mitt under gudstjänsten. Till råga på allt så går statyns huvud i tusen bitar när det slår i golvet! Det går ett sus bland besökarna i kyrkan samtidigt som all går åt pipan framme vid altaret. Jag skulle nog haft svårt att hålla mig för skratt om jag satt på en bänk och såg hela spektaklet.

GLÖM INTE LÄGGA TILL DEN HÄR BLOGGEN SOM EN FAVORIT I WEBBLÄSAREN!