torsdag 20 mars 2008

Nya privata inställningar på Facebook

Facebook lanserade idag ett nytt gränssnitt som ska underlätta användarnas möjlighet att ställa in vilka som ska få se informationen som man har på sin sida. Fortsättningsvis ska användarna kunna välja om alla andra användare, bara vänner eller till och med bara några få selektivt utvalda vänner ska få ta del av informationen på personens sida. Via en rullgardinsmeny så kan man välja vilken inställning som ska gälla för information som man lägger ut på Facebook. Bland annat har personens vänner fått en ökad betydelse, eftersom man numera kan välja att dela med sig av information just till några utvalda vänner i en större grupp bestående av många olika vänner. Det finns alltså större möjligheter att begränsa vilken tillgång till information som olika grupper av vänner har på ens sida. Om du vill ta en titt på Facebooks nya användargränssnitt så kan du gå till sitens sida med information om nya inställningar på Facebook.