fredag 4 april 2008

Premiär för Intels nya minidator Classmate PC

Endast omkring tio procent av alla barn i länder med stark tillväxt såsom Afrika, Asien, Latinamerika, Indien, Kina och Ryssland har tillgång till en persondator. Detta har Intel tagit fasta på då man bestämde sig för att utveckla en budgetdator av minimodell. Från början var Intels målsättning att marknadsföra datorn i lite fattigare länder, men idag ligger fokus lika mycket på den inhemska amerikanska marknaden. Intel tror nämligen att det finns en efterfrågan på små, billiga datorer även i Europa och USA. Intels nya version av företagets minidator Classmate PC riktar sig till studenter och är byggd för att klara lite tuffare påfrestningar som man lätt utsätter en dator för vanlig dag.

Den väger bara något enstaka kilo och är enkel att bära med sig. Designen är utformad för att tilltala framför allt skolungdomar. Datorn levereras med antingen Linux eller Windows XP. Datorns hårdvara består av Intel M Celeron Processor 900 MHz, DDR2 SO-DIMM 512, 30 GB HDD och en bildskärm på 9". Datorns skärm är en viktig förbättring jämfört med föregångaren, vars skärm var på ynka 7". När det kommer till datorns processor så flaggade Intel för att datorn ska förses med en ny starkare processor i framtiden.

Chien also said future Intel-powered classmate PCs will be built with the Intel® Atom™ processor. It is an energy-efficient, low-cost computer chip designed to provide wireless capability to small mobile computing devices such as netbooks.

Datorn är även anpassad för att fungera tillsammans med en digital penna. Läs mer om Intel Classmate PC på modellens egen hemsida. Om du vill se fler bilder på nya Classmate PC så hittar du Intels eget bildgalleri här. Intels pressmeddelande om nya Classmate PC hittar du här. Det återstår att se vad priset kommer att landa på för konsumenter i Sverige.

OBS: Lägg gärna till mitt RSS-flöde i er RSS-läsare!

Inga kommentarer: