fredag 4 juli 2008

Adobe Acrobat Reader 9, Foxit Reader och PDF Download

Bloggen Din IT Kunskap har idag en postning om Adobes nya version av Adobe Acrobat Reader 9. Programmet finns nu att ladda ner gratis från Adobes hemsida. Länk till Adobes nedladdingssida för programmet hittar ni i Din IT Kunskaps inlägg. Jag har tidigare skrivit att det är viktigt att använda sig av uppdaterade versioner olika datorprogram. Detta gäller givetvis även Adobe Acrobat Reader. Din IT Kunskap är inne på samma spår då han påtalar säkerhetsbrister i programmets tidigare versioner. Hur som helst, Acrobat Reader är mer eller mindre standard när det kommer till pdf-dokument, plattformsoberoende och allt.

Det finns dock lite olika alternativ och komplement som kan vara bra att känna till. Idag använder jag Ubuntu 8.04 på min hembyggda PC och i Ubuntu finns ett program som följer med från scratch som heter Dokumentvisaren Evince. Programmet duger finfint för att visa vanliga pdf-filer utan några krusiduller. Innan när jag använde Windows XP som operativsystem på min gamla dator så installerade och använde jag ett program som heter Foxit Reader. Fördelen med Foxit Reader är programmet är mycket mindre och går avsevärt mycket snabbare än Adobe Acrobat Reader att ladda ner och installera. Sist men inte minst vill jag passa på att tipsa om ett tillägg till Firefox som heter PDF Download. Det är ett tillägg som jag använder titt som tätt och jag tycker att det är ganska smidigt. Ni hittar tillägget på Firefox sida för Add-ons här. Foxit Reader är ett gratisprogram som finns att ladda ner här.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

7 kommentarer:

Manou sa...

Tack för att du refererar till Din IT Kunskap. Intressant och väl skriven artikel

Anonym sa...

Having read this I believed it was rather informative. I appreciate you spending some time and effort to put this information together.
I once again find myself personally spending way too much
time both reading and leaving comments. But so what, it was still worthwhile!
Here is my site : stop acid reflux

Anonym sa...

Ѕee All PostsSharePrеvNеxtCommentsComments arе clоsed
fоr this, but noω thеse things effect Јеѕsie аnd іt can bе accessed through thе internet.
Also visit my web site :: botox

Unknown sa...

Site's character and a great color match .. meme estetiğiI will recommend your site to the other platforms.

Anonym sa...

I was suggested this blog by my cousin. I am no longer certain whether this post is written via him as nobody else know such distinct approximately my difficulty.
You are wonderful! Thanks!

Anonym sa...

We're a group of volunteers and starting a new scheme in our community. Your site offered us with valuable info to work on. You've done a formidable job and our whole
community will be thankful to you.

Also visit my weblog: you could look here

Anonym sa...

Thаnk you for every other fantastіc artісlе.

Where еlse may just anyone get thаt kind оf info in
such an ideal approach οf ωrіting?

I’ve a prеѕentation subsequent ωeek, and I аm at the looκ fоr such information.


Hеrе is my weblog - free microsoft points codes.how to get free microsoft points codes