lördag 5 juli 2008

Howcast - professionella videoguider inom allt mellan himmel och jord

Webbsiten Howcast samlar professionellt gjorda videoguider inom alla möjliga områden. Till exempel finns det videoguider som beskriver hur man lättast bokar billigaste möjliga flygresa eller hur man tillverkar en katapult för vattenbalonger. Eftersom det här är tänkt att vara en blogg om datorer i allmänhet och internet i synnerhet så tänkte jag tipsa om lite videoguider om just detta. Jag kanske ska passa på att nämna att det även finns skriftliga versioner av flera guider i sitens kategori Wiki Guides.

Här kommer i alla fall en lista på väldigt pedagogiska videoguider som beskriver allt från hur du rensar Firefoxs eller Internet Explorers historik, hur man installera Object Dock i Windows, hur man skapar säkra lösenord till hur du ska gå till väga för snabba upp Firefox. Guiderna passar även nybörjare tack vare att guiderna går väldigt metodiskt tillväga. För den som bara har glömt någon detalj i hur man ska gå tillväga så rekommenderar jag att man istället söker på Google för att hitta den informationen man söker. Det kan bli lite segt att titta på en hel video för att dra sig till minnes en detalj i sammanhanget. Å anda sidan så kan man enkelt hoppa mellan videoguidernas olika moment tack vare markeringar på videospelarens tidsaxel. Nog tjatat om detta, här har ni lite tips på lärorika videoguider. Ni hittar fler guider genom att söka eller klicka på "Related Videos" precis som på youtube.com

How To Clear Your Internet History in Firefox
How To Clear Your History in Internet Explorer 7
How To Get a Free Object Dock For Your Computer
Remote Controlling a Computer For Free (How To)
How To Create Good Passwords

Du hittar Howcasts arkiv med guider inom data/IT-området genom på Howcasts hemsida klicka på fliken Categories och underavdelning Technology. Du hittar Howcasts hemsida här och en direktlänk till Howcast Categories har du här.

Inga kommentarer: