fredag 4 juli 2008

ASUS Eee PC 900 med touch screen

Jag vet i ärlighetens namn inte om det hela är en väl genomförd blåsning eller om det är på riktigt. På bloggen jkkmobile visas bilder på en hackad ASUS Eee PC 900. Det som är så häftigt är att dom har försett minidatorn med en touch screen. Av kommentarerna till blogginlägget att döma så verkar det inte vara ett skämt. I så fall tycker jag att det är en både cool och användbar modifiering av ASUS Eee PC 900. Det ser ju riktigt bekvämt ut att sitta med en liten penna och styra datorns operativsystem. Om det är helt i sin ordning att hacka en dator på det här viset har jag inte den blekaste aning om, så det är kanske ingenting för gemene man att ge sig på. Att jkkmobile tipsar om en kinesisk webbsida att köpa själva skärmen ifrån verkar ju lite småskumt. Titta på videon eller besök jkkmobile om ni vill veta mer om historien.

Strax innan lunch så publicerade även NordicHardware en artikel om ASUS Eee PC med pekskärm. Inte mycket nytt under solen direkt, men för den intresserade finns artikeln här.Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

2 kommentarer:

Matte sa...

Jo, det är med största sannolikhet på riktigt. Sitter själv med en Tablet-PC av lite dyrare slag och kan gå i god för hur det ökar kreativiteten i arbetet.

Skall lägga upp mer info om denna typ av modifikation på min sida...

Mattias Klang sa...

Ja, gör gärna det. Om du lägger upp intressant information så får du gärna komma tillbaka och posta en länk här. Det verkar ju inte så svårt att modifiera datorn, men klart garantin ryker väl all världens väg om man öppnar och ändrar i hårdvaran. Det är ju ett stort problem om inte annat.